Geplaatst op

Zelf ansichtkaarten ontwerpen

Ontwerp je eigen persoonlijke kaarten

Hoe leuk is het om je eigen kaarten naar je geliefden te kunnen sturen?

December decoratie

We zitten alweer in de laatste dagen van november, wat betekent… kerst komt eraan! Langzaamaan komen we weer in de kerstsfeer, ik vind het altijd zo’n gezellige tijd! Overal kaarsen en kleine versieringen, kerstballen, een kerstslinger, en natuurlijk een kerstboom. Heb jij ‘m misschien al staan?

Kerstkaarten kopen

Wat natuurlijk niet kan ontbreken in december en rond kerst, zijn de kerstkaarten. Altijd een mooi gebaar om iemand een fijn kaartje toe te zenden. Niet digitaal, maar gewoon een echt kaartje in de bus.

Persoonlijke kerstkaarten maken

Nu kan je natuurlijk in de winkel een set doorsnee kerstkaarten kopen, maar hoe leuk is het om zelf je eigen kaarten te maken?! Een persoonlijke foto of boodschap, een herinnering of een in gescande tekening.  

Online kerstkaarten ontwerpen

Er zijn verschillende websites waar je online kerstkaarten kan maken. Ik heb mijn kaarten ontworpen bij de Fotofabriek. Je ontwerpt hier snel en eenvoudig digitaal je eigen kaarten. Je kunt zelf kiezen wat voor kaart je wilt ontwerpen: een enkele of dubbele (gevouwen), en het formaat: A5 of A6. Zo geef je er echt je eigen draai aan.

Zelf kaarten ontwerpen

Het werkt heel simpel, je kiest je type kaart, gevouwen of ongevouwen, en je formaat. Vervolgens ga je door naar het ontwerp portaal, hier kun je je foto’s inladen welke je wilt gebruiken. Erop slepen, en klaar!

Zodra je je kaart ontworpen hebt krijg je digitaal het eindresultaat te zien. Hierna kun je deze bestellen en dan liggen ze met een paar dagen op je mat.

Kaart met persoonlijke herinnering

Natuurlijk kun je ook andere kaarten ontwerpen, zonder kerst thema. Hier heb ik voor gekozen. Ik vind het zonde om eind januari die hele stapel kaarten weg te moeten gooien. Daarom kies ik ervoor om een kaart te sturen zonder thema, maar met een persoonlijke herinnering.

Blog tot stand gekomen in samenwerking met Fotofabriek