Publication

Blik van de expert interview in Stijlvol Wonen magazine. 2019

Overal blauw

Blauw duikt op in heel wat interieurs. Ook tijdens de designweek in Milaan was blauw geliefd. Hoe pas je de kleur zelf toe in je huis? Iris Floor van Pure & Original helpt je op weg.

Tekst Bé De Koninck

 

Waarom is blauw de laatste tijd zo populair in interieurs?

“Er zijn zoveel opties, van babyblauw tot nachtblauw, zwartblauw of felblauw. Je kunt de kleur op verschillende manieren toepassen: in combinatie met roze voor een zacht effect, met groen voor een stoere look of met zwart voor een meer industrieel resultaat.”

 

Welk effect geeft blauw?

“Blauw is fris, vrolijk en brengt eenheid. Psychisch geeft het een rustig gevoel. Daarom is het de perfecte kleur voor in je slaapkamer. Blauw is ook snel behoorlijk aanwezig, maar als je het goed toepast, ziet het er fantastisch uit. Voor rust in je interieur verf je het liefst grote vlakken blauw, zoals een lange wand.”

 

Waarop moet je letten als je blauw als basiskleur gebruikt?

“Elke tint blauw geeft een andere uitstraling, afhankelijk van hoe je het toepast. Zachtblauw vormt een fijne, tijdloze basis in combinatie met wit marmer en glas. Voor een meer klassieke look kies je een donkere tint. Dat straalt kracht uit en brengt het authentieke karakter van een ruimte naar voren. Als je ruimte klein of donker is, ga dan voor een krachtiger blauw. Zo zal de tint écht blauw blijven en niet vergrijzen door het gebrek aan lichtinval.”

 

Wat is de impact op je interieur als je alle muren blauw verft?

“Eenheid en power! Als je alle wanden in één kleur durft te schilderen, wordt die durf beloond. Je kunt zelfs je plafond in dezelfde tint verven, of een afgezwakte variant daarvan. Zo komt de hele ruimte tot rust. Is dat voor jou iets te heftig, dan kun je gaan voor een heel lichtblauw dat net geen wit is. Zo heb je toch nog een zweem van blauw in huis.”

Opdrachtgever

Pure & Original