Lampje schilderen

Mijn favo lampje was verkleurd, dus ik gaf 'm een nieuw kleurtje met krijtverf! Wil je weten hoe? Lees dan snel verder. 2017

Begin dit jaar kocht ik dit fantastisch leuke lampje in Oslo. De kleur was perfect, exact dezelfde kleur als de wand! Een supermooie blend-in. Nu heb ik het lampje permanent in de vensterbank staan, waardoor de gepoedercoate lak helaas verkleurd is.. Nu al?! Zo balen!

De kleur is nu niet meer warm grijs, maar licht paars geworden… Niet echt een kleur welke past in mijn interieur. Tijd voor een nieuw kleurtje!

Gepoedercoat metaal is heel gemakkelijk te verven. Even ontstoffen en aan de slag. Yes yes!

Ik koos voor de Classico krijtverf van Pure & Original in de kleur Skin Powder, ik ben verliefd op deze kleur! Twee jaar terug was ik nog anti-roze, maar sinds ik Skin Powder heb ontdekt ben ik helemaal om, alles mag deze kleur krijgen. Het is een hele zachte, warme nude roze kleur. Niet te roze, niet te oranje, gewoon perfect!

Het schilderen van het lampje was zo gefixt. Ongeveer een uurtje inclusief het drogen tussendoor.

Ik gebruikte:

  • Classico krijtverf van Pure & Original in de kleur Skin Powder
  • Een kwast
  • Een doekje

Als eerste legde ik een vuilniszak op tafel als ondergrond. Kun je lekker kliederen zonder dat er iets vies wordt.
Daarna gebruikte ik een vochtig doekje om het stof van de lamp te halen. Anders krijg je stofjes onder de verf, dat is niet mooi.

Daarna schudde ik het blik goed en opende ik deze met een schroevendraaier. Met de kwast bracht ik de eerste laag aan. Ongeveer een half uurtje drogen, en toen kon de tweede laag er al op.

Tadaa en klaar!

Even goed laten drogen en het lampje kon weer op z’n plekje in de vensterbank.